ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΟ ΚΕΙΚ ΤΟΥ ΤΟΥΛΟΥΖ ΛΟΤΡΕΚ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ-ΜΑΡΕΓΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Amber Charmei

Ημέρα προβολής 30/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για φόρμα με αποσπώμενο πάτο 24 εκ.

  • 5 αβγά
  • 500 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 125 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο


Για τη διακόσμηση:

  • 100-200 γρ. μαύρη σοκολάτα

Για το σερβίρισμα:

  • Παγωτό φράουλα – μαρέγκα Carte D’ or  


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε μαζί με τη μαργαρίνη με βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και παχύ μείγμα.
Ξεχωριστά, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα (όχι πολύ σφιχτή).
Ρίχνουμε στους χτυπημένους κρόκους τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να  ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα, το αλεύρι, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με μαργαρίνη με βούτυρο μια φόρμα με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε για 16 περίπου λεπτά, στους 200 βαθμούς.

Για τη διακόσμηση:

Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και την τοποθετούμε μέσα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Κόβουμε το μπροστινό σημείο, για να δημιουργήσουμε ένα μικρό άνοιγμα και αρχίζουμε να ρίχνουμε την σοκολάτα δαντελωτά (σε τυχαίες γραμμές) με τυχαία σειρά έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μικρούς σοκολατένιους δίσκους. Στη συνέχεια τους βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Ο δίσκοι με τα σχήματα όταν κρυώσουν σκληραίνουν, έχουν εκλεπτυσμένη εμφάνιση και κάθονται πολύ όμορφα επάνω στο κέντρο του κέικ.
Σερβίρουμε το γλυκό, προσθέτοντας το παγωτό και τη σοκολατένια διακόσμηση με τους δίσκους.