ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Μαρίνο Κοσμά
Για τη βάση:
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 270 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 30 γρ. σκόνη κακάο
  • 30 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 1 μεγάλο αβγό
Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak soft
  • 250 γρ. αβγά
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Kalamata Papadimitriou 

Για το σερβίρισμα:
  • Γλυκό πορτοκάλι 
  • Κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Kalamata Papadimitriou 
  • Σκόνη κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το αβγό. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα και ανακατεμένα), τη σκόνη αμυγδάλου και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο, για μία τουλάχιστον ώρα, να “ξεκουραστεί”. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε 3 χιλιοστά με τον πλάστη. Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα, στρώνουμε τη ζύμη και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 10-15 λεπτά. 
Για τη γέμιση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στο μπεν μαρί. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. 
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι- λεμόνι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση της προψημένης τάρτας. Την ψήνουμε, με την γέμιση, στους 160 βαθμούς, για 10-12 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει. 
Σερβίρουμε την τάρτα, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι και το γλυκό πορτοκάλι. 
Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.