ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΟΡΤΙΛΙΟΝΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/10/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ένα πιάτο ζυμαρικών με έντονη την παρουσία και το άρωμα των μανιταριών

Ημερομηνία Προβολής: 28/10/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. τορτιλιόνι
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Μαϊντανό
  • Παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Άλτις
  • Αλάτι – Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέχρι να βράσουνε τα τορτιλιόνι στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το τηγάνι για τα μανιτάρια και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για να αρωματιστούν τα μανιτάρια. Προσθέτουμε λίγο θυμάρι ή δεντρολίβανο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί ή κονιάκ. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξουν τα υγρά. Βγάζουμε τα μακαρόνια που είναι (κατά προτίμηση al dente, δηλαδή 1 λεπτό λιγότερο βράσιμο από τις οδηγίες του παρασκευαστή) και τα τοποθετούμε στο τηγάνι, όπου ανακατεύουμε μαζί με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε στο πιάτο με μπόλικο φρεσκοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.