ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Χριστόφορο Πέσκια
Ημέρα προβολής 06/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Για τα φασόλια:
- 300 γρ φασόλια ψιλά
- 1,5 lt ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 4 σκελ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλων. θυμάρι
- Αλάτι -πιπέρι
Για τις τορτίγιες:
- 8 τορτίγιες από αλεύρι
- 15 σπαράγγια
- 2 κ.σ. μουστάρδα dijon Maille
- 2 κρεμμύδια
- 2 αβοκάντο
- 1 αγγούρι
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 60 ml εξαιρετικο παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι -πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για 6-8 ώρες.
Βράζουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό για 10 λεπτά.
Αλευρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αλατίζουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο νερό, αχνίζουμε τα σπαράγγια, προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι.
Σουρώνουμε τα φασόλια.
Προσθέτουμε μουστάρδα dijon, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
Λιώνουμε με ένα πιρούνι τα φασόλια.
Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το πιπέρι, το αβοκάντο και το αγγούρι.
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Απλώνουμε σε κάθε τορτίγια τη γέμιση με τα φασόλια, το αβοκάντο και το αγγούρι.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα κρεμμύδια.
Τυλίγουμε κάθε τορτίγια σε ρολό, σερβίρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.