ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΥΡΟΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ HAVARTI & ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ

Aπό τον Chef Γιάννη Στανίτσα

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

610b

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 1 ΤΥΡΟΤΗΓΑΝΙΤΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
150 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
50 ΓΡ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
6 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
3 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
10 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
110 ML ΝΕΡΟ (ΧΛΙΑΡΟ)
5 ΓΡ. ΜΑΓΙΑ ΝΩΠΗ
1 ΑΒΓΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ:
1 ΜΕΤΡΙΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Γ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
110 ΓΡ. ΤΥΡΙ ΑRLA HAVARTI
1 ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
30 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2-3 ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Πλένουμε το παντζάρι, το βάζουμε πάνω σε αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και την κλασική κρέμα βαλσαμικού. Το τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στον φούρνο στους  140 βαθμούς, για 1 ώρα (αν μπείτε σ’ αυτή τη διαδικασία κάντε περισσότερα από 1 παντζάρι τυλίγοντας το καθένα χωριστά σε αλουμινόχαρτο). Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα το ξεφλουδίζουμε το κόβουμε σε μικρά καρεδάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί havarti, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Για την τυροτηγανίτα:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μισό μαλακό αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, τ0 υπόλοιπο αλεύρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει για 30 λεπτά. Έπειτα την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτό φύλλο. Βάζουμε τη γέμιση στη μία πλευρά, αλείφουμε με ηλιέλαιο τη ζύμη και την τυλίγουμε σε ρολό.

Τηγανίζουμε την τυροτηγανίτα σε καυτό ηλιέλαιο που να τη σκεπάζει, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και την κόβουμε σε κομμάτια. Γαρνίρουμε με λίγη κλασική κρέμα βαλσαμικού και λίγο ωμό ελαιόλαδο.