ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 18/2/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
- 500 γρ. μασκαρπόνε
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 ασπράδια αβγών
- 4 κρόκους αβγών
- 500 γρ. γάλα
- 1 φλ. καφέ εσπρέσο ( ή 1 φλ. νεσκαφέ)
- 150 γρ. κονιάκ
- Κακάο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα αβγά στους κρόκους και στα ασπράδια τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τους κρόκους με την άχνη και το τυρί μασκαρπόνε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα, για να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Με απαλές κινήσεις ενώνουμε την μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων.
Φτιάχνουμε το μείγμα για τα μπισκότα: ζεσταίνουμε το γάλα. Όταν γίνει γίνει χλιαρό, του προσθέτουμε ζεστό τον καφέ και το κονιάκ. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ, γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν. Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ή φαρδύ σκεύος στρώνουμε εναλλάξ μια στρώση μπισκότα και μια στρώση κρέμα. Αυτός είναι ο παραδοσιακός ιταλικός τρόπος σερβιρίσματος αυτού του γλυκού. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κακάο.