ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Γρηγόρη Χριστοδούλου

Ημερομηνία Προβολής: 17/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακ. φιδέ σε φωλιές
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • ½ λίτρο νερό
  • Χυμό από ½ λεμονι
  • 1 φλ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε ζάχαρη,νερό και λεμόνι και βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει καλά.

Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να κάψει. Ανάλογα με την επιφάνεια του σκεύους φροντίζουμε ώστε οι φωλιές να βυθίζονται στο λάδι.

Με μία τρυπητή κουτάλα βάζουμε μία μία τις φωλιές του φιδέ μέσα στο λάδι μέχρι να ροδίσουν (γυρίζοντας πλευρά αν χρειαστεί).

Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Σε μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με η ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει.

Σε μπολάκι βάζουμε τα φιστίκια Αιγίνης με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη για να γλυκαθούν.

Τοποθετούμε τις τηγανισμένες φωλιές σε πιατέλα και βάζουμε στην καρδιά της κάθε φωλιάς 1-2 κουταλιές φιστίκια.

Τα περιχύνουμε με σιρόπι για να κολλήσουν και τοποθετούμε από πάνω 1-2 κουταλιές σαντιγί.

Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τριμμένο φιστίκι και σερβίρουμε.