ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ & ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. φρέσκια ζύμη κουρού KANAKI
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 150 γρ. πλευρώτους
  • 100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό 
  • 2 κ.σ. μαϊντανό 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 2 αβγά 
  • 140 ml Arla κρέμα γάλακτος 
  • 30 γρ. γάλα
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu 
  • Αλάτι- πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανάκι τα μανιτάρια και πλένουμε τα λευκά μανιτάρια. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και τα κόβουμε σε φέτες.
Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε μία ταρτιέρα. Απλώνουμε τη ζύμη κουρού και την κόβουμε με ένα κουπ – πατ, στο ιδανικό μέγεθος για ταρτάκια. 
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε πιπέρι και σωτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. 
Βάζουμε με ένα κουτάλι στα ταρτάκια τη γέμιση με τα μανιτάρια. Ρίχνουμε από πάνω το μπλε τυρί Δανίας σε κομματάκια και το μείγμα με την κρέμα γάλακτος. 
Ψήνουμε τα ταρτάκια, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά. 
Ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.