ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/03/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Κωνσταντίνα Λίτσα
Ημερομηνία προβολής 22/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. πιπεριές Φλωρίνης
- 200 γρ. καρύδια
- 3 – 5 σκελ. σκόρδο
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- Λεμόνι
- Κύμινο
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.σ. γιαούρτι πρόβειο
- Αλάτι – πιπέρι
- Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου μέχρι να φαίνονται ελαφρώς καμένες. Για να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο τις βάζουμε σε νάιλον σακούλα για 15 λεπτά. Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σποράκια τους. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, τα καρύδια, την καυτερή πιπεριά, το γιαούρτι, τους σπόρους κύμινου, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα μια αλοιφή.
Σερβίρουμε σαν ντιπ ή ορεκτικό γαρνίροντας με φυλλαράκια δυόσμου.
Διατηρείται στο ψυγείο περίπου 1 βδομάδα, ενώ αν δεν βάλουμε γιαούρτι διατηρείται για 10-15 μέρες.