ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/04/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Marko Rossi
Ημέρα προβολής 03/04/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
- 200 γρ. αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο
- 200 γρ. βούτυρο Lurpak
- 120 γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 βανίλια
- 4 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. τυρί κρέμα Arla 16% λιπαρά
- 1 κρόκο αβγού
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αλεύρια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλάτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κραμπλ.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, την πραλίνα φουντουκιού, τον κρόκο αβγού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Βάζουμε τη μισή ζύμη ακανόνιστα στο πυρέξ. Προσθέτουμε τα μισά τριμμένα αμύγδαλα και τα υπόλοιπα τα ανακατεύουμε με τη ζύμη. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση με το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.