ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟΥ (ΛΑΪΜ)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Βασίλη Μάνδρο

Ημερομηνία Προβολής: 30/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ταμπουλέ
  • 1 φακ. χορτόσουπα Knorr
  • 4 μοσχολέμονα (λάιμ)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 2 ντομάτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 6 φύλλα δυόσμου
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι βράζουμε 750 ml νερό και προσθέτουμε τη χορτόσουπα. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να ενυδατωθεί καλά η σούπα και μαλακώσουν τα υλικά.
Προσθέτουμε στη σούπα το πληγούρι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει και να φουσκώσει το πληγούρι.
Αδειάζουμε σε μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε στο μπολ με το πλιγούρι 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες και τον μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο.
Καθαρίζουμε τη ντομάτα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε τη ντομάτα σε μπολ και την περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Στύβουμε μέσα στο μπολ το χυμό από δύο μοσχολέμονα και προσθέτουμε ξύσμα από μισό μοσχολέμονο πολύ ψιλοκομένο και μερικά φύλλα δυόσμου επίσης ψιλοκομμένα.
Ρίχνουμε αλάτι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά τις ντομάτες για να μαριναριστούν και να αρωματιστούν από τα υπόλοιπα υλικά.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το πλιγούρι μέσα στις ντομάτες και ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε γαρίδες για μια ωραία νηστίσιμη σαλάτα ή ψητό κοτόπουλο που ταιριάζει πολύ.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με δυο φέτες μοσχολέμονου, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.