ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Νόη Ιωαννίδου
Ημερομηνία προβολής 10/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
Για τη σαλάτα:
- 1 εσκαρόλ
- 1 ρόκα
- 1 λόλα πράσινη
- 1 λόλα κόκκινη
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- 20 τοματίνια
- 80 γρ. καλαμπόκι
Για τις κοτομπουκιές:
- 500 γρ. κοτομπουκιές πανέ Ifantis
- Ασπράδι από 3 αβγά
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι σχοινόπρασο
Για το ντρέσινγκ:
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ¼ ματσ. κόλιανδρο
- Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε άνηθο, μαϊντανό και σχοινόπρασο, χωρίς τα κοτσάνια τους και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια σε άλλο μπόλ και περνάμε από εκεί τις κοτομπουκιές και μετά από το μπολ με τα μυρωδικά για να τις πανάρουμε. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ μέσα σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι. Ψιλοκόβουμε το κόλιανδρο και τον προσθέτουμε στο γιαούρτι μαζί με αλάτι – πιπέρι και 2 κ.σ. λάδι. Ανακατεύουμε καλά και το ντρέσινγκ μας είναι έτοιμο. Το ντρέσινγκ αυτό διατηρείται στο ψυγείο για 2 – 3 μέρες.
Πλένουμε τις σαλάτες μας, στεγνώνουμε και κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, ρίχνουμε λίγο από το ντρέσινγκ, αν θέλουμε και λίγο λάδι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα μας, από πάνω ρίχνουμε φλούδες από καρότο και κολοκύθι. Γαρνίρουμε με τα ντοματίνια, βάζουμε περιμετρικά τις κοτομπουκιές, περιχύνουμε με ντρέσινγκ και σερβίρουμε!