ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/12/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Αυγερία Σταπάκη
Ημέρα προβολής 13/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 1 άτομο
- 3 γαρίδες μεγάλες
- 50 γρ. πλιγούρι
- 100 γρ. νερό
- 5 φύλλα δυόσμου
- 5 φύλλα βασιλικού
- ½ ματσ. σχοινόπρασο
- 2 ραπανάκια
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 2 πορτοκάλια
- 1 λάιμ
- Αγουρέλαιο Άλτις
- Ηλιέλαιο
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣH
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το πλιγούρι. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να πιει όλο το νερό και να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο, το βασιλικό, το ραπανάκι, το σχοινόπρασο, το φρέσκο κρεμμύδι, το φιλέτο από ένα πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε με το πλιγούρι. Στύβουμε ένα πορτοκάλι και το λάιμ. Προσθέτουμε στο πλιγούρι το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λάιμ, αγουρέλαιο και αλάτι και ανακατεύουμε.
Για τις γαρίδες
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε το έντερο. Στη συνέχεια τις αλατίζουμε.
Καίμε ηλιέλαιο, περίπου στους 190 βαθμούς και σε μια σχάρα με ένα σκεύος από κάτω, τοποθετούμε τις γαρίδες.
Περιχύνουμε σιγά σιγά τις γαρίδες με το καυτό λάδι 3-4 φορές και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Σερβίρουμε το ταμπουλέ αρωματικών, προσθέτουμε ροδέλες από ραπανάκι, το φιλέτο από ένα πορτοκάλι και από πάνω τις γαρίδες.