ΣΥΝΤΑΓΕΣ

TAΫΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ NOODLES ΡΥΖΙΟΥ STIR FRY, ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΑΣΙΟΥΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/02/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 250 γρ. stir fry rice noodles Oriental Express 
  • 200 γρ. baby corn Oriental Express
  • 1 αγγούρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 καρότο  
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο 
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό 
  • 5 κ.σ. κάσιους 
Για το dressing:
  • 1 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 1 κ.σ. σος σόγιας Blue Dragon
  • 1 κ.σ. σος ψαριών Blue Dragon
  • 1 κ.γ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι Kalamata Papadimitriou 
  • 80 γρ. τσίλι ντιπ Ταϋλάνδης Blue Dragon
  • 1-2 κ.γ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα stir fry rice noodles σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. 
Τρίβουμε το καρότο. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά, το baby corn και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τα κάσιους, τα stir fry rice noodles και ανακατεύουμε. 
Στο τέλος, ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε τον βασιλικό και τον κόλιανδρο.
Για το dressing:
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ, το βαλσαμικό ξίδι με μέλι, τη σος ψαριών, τη σόγια σος, το τσίλι ντιπ Ταϋλάνδης και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τα stir fry rice noodles με τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.