ΣΥΝΤΑΓΕΣ

SPRING ROLLS ME ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Από τον Pastry Chef Mαρίνο Κοσμά

SPRING ROLLS ME ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/03/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

1 ΚΟΥΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ (400 ML)
10 ΦΥΛΛΑ SPRING ROLLS
10 ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ
10 ΣΤΙΚΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
300 ΓΡ. ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΝΕΡΟ Ή ΧΥΛΟ ΑΠΟ ΑΛΕΥΡΙ & ΝΕΡΟ (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΣ ΜΠΙΤΕΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ
125 ML ΓΑΛΑ
250 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ 70% ΚΑΚΑΟ
125 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την καραμέλα γάλακτος:
Βάζουμε το κουτάκι με το ζαχαρούχο γάλα στη χύτρα ταχύτητας σκεπάζοντας με νερό, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για 30 λεπτά, από την ώρα που θα σφυρίξει η χύτρα, μέχρι να γίνει καραμέλα. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. (Σε απλή κατσαρόλα βάζουμε το κουτάκι με το ζαχαρούχο γάλα σε νερό που βράζει, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 4 περίπου ώρες).
Αφού κρυώσει, ανοίγουμε το κουτάκι, ρίχνουμε σε ένα μπολ την καραμέλα, την ανακατεύουμε και την βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τη γκανάς μπίτερ σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Κόβουμε σε κομμάτια την σοκολάτα κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Έπειτα χτυπάμε τη γκανάς με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.  Προσθέτουμε σε κομμάτια το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει και τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, στο ψυγείο, για 30-40 λεπτά, να κρυώσει.

Για τα spring rolls:
Κόβουμε την μπανάνα σε μικρά στικς. Καθαρίζουμε τα φύλλα μέντας χωρίς κοτσάνι και τα κόβουμε σε σχήμα τριγωνικό. Aπλώνουμε τα φύλλα spring rolls βάζουμε πάνω στο καθένα από ένα φύλλο μέντας και μερικά στικς μπανάνας. Προσθέτουμε τη γκανάς μπίτερ σοκολάτας και από πάνω την καραμέλα γάλακτος. Αλείφουμε με αλευρόκρεμα/αλευρόκολλα (αλεύρι με νερό) τις άκρες των φύλλων και τα τυλίγουμε σε ρολό. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Αφού παγώσουν τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.