ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ & ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

Από την Ελένη Ψυχούλη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ & ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

250 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΟ6 TETRAGONO
1 ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
6-7 ΦΕΤΕΣ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ FERRANO IFANTIS
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
1 Κ.Σ. ΡΙΓΑΝΗ
1 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΦΛ. ΜΑΝΟΥΡΙ
1 ΦΛ. ΦΥΛΛΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κύβους, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τη σωτάρουμε μαζί με το σκόρδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε στο multi τη σωταρισμένη μελιτζάνα, τη μισή ντομάτα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μανούρι, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το αλάτι και χτυπάμε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε τα σπαγγέτι στραγγισμένα σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την πέστο, λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με την πέστο μελιτζάνας και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Προσθέτουμε το σαλάμι αέρος, κομμένο σε φέτες, την φρέσκια ντομάτα, τον μαϊντανό, το μανούρι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.