ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Δημήτρη Δημητριάδη
Ημερομηνία Προβολής: 22/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
- 150 γρ. πράσο
- ½ μάτσο μυρώνια
- ½ μάτσο καυκαλήθρες
- 100 γρ. κρεμμύδι ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 100 ml κρασί λευκό
- 150 γρ. μανιτάρια κουμπιά
- 200 γρ. κασέρι, κομμένο σε κύβους
- 250 ml ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι και το πλένουμε επιμελώς, αλλάζοντας του πολλά νερά. Πλένουμε τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες και τα ψιλοκόβουμε. Έπειτα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας. Τα μανιτάρια δεν τα βάζουμε κάτω από το νερό, αλλά τα καθαρίζουμε από τα χώματα με μια υγρή πετσέτα. Μια άλλη λύση – πιο χρονοβόρα- είναι να ξεφλουδίσουμε το καπελάκι τους.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά, σοτάρουμε τα μανιτάρια μας μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αφήνουμε τα υλικά να μαραθούν ανακατεύοντας ελαφρά. Έπειτα, προσθέτουμε τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες και μαγειρεύουμε για 2 επιπλέον λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ του, προσθέτουμε και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα και μόλις σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτουμε από πάνω το κασέρι σε κυβάκια. Βάζουμε το πιάτο για λίγο στο φούρνο μέχρι να λιώσει το κασέρι και είναι έτοιμο!