ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την τηλεθεάτρια Αναστασία Μοσχόβη


ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 2-3 σκελ. σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • 1 φλ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Απαλό
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό με λίγο αλάτι. Τοποθετούμε νερό στη χύτρα, τα ρεβίθια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα ρεβίθια από τη χύτρα, τα σουρώνουμε και τα επαναφέρουμε στην χύτρα με το κρεμμύδι , το σκόρδο, τον πελτέ, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζεστό νερό, ελαιόλαδο  μαγειρεύουμε για ακόμα 5 με 10 λεπτά- ανάλογα την ποιότητα του ρεβιθιού. Τέλος βγάζουμε τα ρεβίθια από την χύτρα τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ , προσθέτουμε από πάνω την ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά στους 180 με 200 βαθμούς. Σερβίρουμε με ρέγκα καπνιστή.