ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Nίκο Μιχαήλ
Ημέρα προβολής 14/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
- 200 γρ. ξινό τραχανά
- 0,5 γρ. κρόκο Κοζάνης
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκόρδο
- 1 λεμόνι
- ½ ματσ. μάραθο ή άνηθο
- 1 φλ. κρασί
- 1 κ.σ. βoύτυρο Lurpak
- 500 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαλμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνηθο.
Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνηθο. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τον τραχανά, το νερό, τον μπακαλιάρο, το αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης.
Δένουμε τη σούπα με βούτυρο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.