ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον chef Διονύση Αλέρτα
Ημερομηνία Προβολής: 23/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κακαο
- 300 ml γάλα
- 120 γρ. σοκολάτα με κακαόμαζα 60-70%
- 150 γρ. ζάχαρη
- Παγωτό βανίλια Carte D’Or
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ζεσταθεί αρκετά το μείγμα αλλά όχι να βράσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να βγάλει τα αρώματά της.
Τρώγεται καλύτερα κρύα, σερβιρισμένη σε βαθύ πιάτο σούπας με μια μπάλα παγωτό βανίλια και διακοσμημένο με ένα λοβό βανίλιας.