ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΦΙΝΟΚΙΟ ΜΕ ΦIΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αντώνη Μελά

Ημερομηνία Προβολής: 20/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα:

  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κολοκύθι
  • 1 καρότο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πατάτα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 2-3 κλων. σχοινόπρασο
  • 50 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 30 γρ. μαϊντανό
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 3 τμχ. φινόκιο
  • 1 σφην. oύζο
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 1 ζωμό κότας Knorr

Για την κρέμα τυριού:

  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. κατίκι
  • 20 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
  • 2 κ.σ. ανθότυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα λαχανικά, κρεμμύδι ξερό και φρέσκο, φινόκιο, κολοκύθι, καρότο, πατάτα, όσο πιο μικρά μπορούμε, ώστε να βράσουν πιο εύκολα. Βάζουμε την κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Ρίχνουμε τα λαχανικά με το τζίντζερ και το φιστίκι Αιγίνης και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το ούζο, για να δυναμώσει το άρωμα και προσθέτουμε τους γλυκάνισους και τα φύλλα δάφνης. Ρίχνουμε το ζελεδάκι του ζωμού κότας και το κρασί και συμπληρώνουμε δυο φλιτζάνια ζεστό νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Αφού βράσει η σούπα ρίχνουμε το σχινόπρασο ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό. Αφαιρούμε τους γλυκάνισους και τα φύλλα δάφνης και χτυπάμε στο μπλέντερ χειρός τη σούπα. Σερβίρουμε με κουκουνάρι, το οποίο έχουμε σοτάρει νωρίτερα σε ένα τηγάνι για να βγάλει τα αρώματά του.

Δίπλα στη σούπα σε ξεχωριστό πιάτο τοποθετούμε δύο κενέλ από κρέμα τυριού που έχουμε ετοιμάσει ήδη.

Για την κρέμα τυριού: ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το κατίκι και το ανθότυρο για να ενσωματωθούν. Δημιουργούμε 2 κενέλ με την κρέμα ή βάζουμε 2 κουταλιές δίπλα στη σούπα και πασπαλίζουμε με τρίμμα φιστικιού.