ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΦΛΕΔΑΚΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Τασούλα Κουφοπούλου

Ημερομηνία προβολής 16/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ζυμαρικά αχιβάδες
  • ½ κ. φέτα Δωδώνη
  • 300 γρ. γραβιέρα Δωδώνη
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 – 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 σφην. τσίπουρο 
  • ½ ματσ. άνηθο 
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 200 γρ. γιαούρτι Δωδώνη
  • Άνηθο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις αχιβάδες 1 λεπτό λιγότερο από το προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας, τις στραγγίζουμε και τις λαδώνουμε. Κόβουμε κυβάκια τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες. Σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε λίγο νερό. Μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα μας, ανακατεύουμε και μόλις δέσει η σάλτσα μας αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με τα χέρια μας, τον άνηθο χοντροκομμένο, τα ζυμαρικά μας και τα ασπράδια χωρίς να τα χτυπήσουμε. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο έχουμε αλείψει με μαργαρίνη.
Πασπαλίζουμε με την γραβιέρα τριμμένη. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και στο τέλος ξεσκεπάζουμε για 5 λεπτά για να ροδίσει. Σερβίρουμε συνοδεύοντας το με γιαούρτι στραγγιστό και ψιλοκομμένο άνηθο.