ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Γιάννη Καβούκη

Ημερομηνία προβολής 14/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. σοκολάτα λευκή με άρωμα πορτοκάλι
  • 150 γρ. σοκολάτα λευκή
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 3 αβγά
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σφην. κονιάκ

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 50 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα με άρωμα πορτοκάλι μαζί με τη λευκή σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε και τις σοκολάτες. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια, γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 – 10 λεπτά. Για τη σάλτσα σοκολάτας, λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα μαζί με το γάλα, το μέλι και το βούτυρο.
Ξεφορμάρουμε τα σουφλέ μας όσο είναι ζεστά από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως στρώνοντας στο πάτο του πιάτου τη σάλτσα σοκολάτας και από πάνω το σουφλέ!