ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Λένα Βρανοπούλου

Ημέρα προβολής 10/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
Για ταψάκι διαστάσεων 38×28 εκ.

  • 5 φλ. νιφάδες καλαμποκιού ολικής άλεσης     
  • 1 ½ φλ. φουντούκια        
  • 75 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora    
  • 3 κ.σ. μέλι     
  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα    

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το μέλι και το βούτυρο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις νιφάδες ολικής άλεσης, τις σπάμε σε μικρότερα κομμάτια με τα χέρια και τις ανακατεύουμε με τα φουντούκια, τα οποία τα έχουμε προηγουμένως αλέσει στο μπλέντερ σε χοντρά κομμάτια. Κρατάμε μια μικρή ποσότητα τριμμένου φουντουκιού για στόλισμα.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα κρατώντας επίσης μια μικρή ποσότητα για κάλυψη της επιφάνειας.
Αναμειγνύουμε πολύ καλά τα υλικά με ένα κουτάλι, ώστε να καλυφθούν καλά όλες οι νιφάδες με το μείγμα της σοκολάτας.
Τα αδειάζουμε στο ταψάκι, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα πιέζουμε καλά με το κουτάλι, ώστε να δημιουργηθεί μία, όσο το δυνατόν, επίπεδη επιφάνεια.
Τέλος, ρίχνουμε και το υπόλοιπο της σοκολάτας που έχουμε κρατήσει, στρώνοντάς το όσο μπορούμε καλύτερα στην επιφάνει του μείγματος.
Διακοσμούμε την επιφάνεια με τρίμμα φουντουκιού.
Αφού παγώσει το μείγμα για 15 λεπτά στην κατάψυξη, το κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια και το φυλάμε στο ψυγείο σε αεροστεγές σκεύος.