ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
315 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
18 ΓΡ. ΜΕΛΙ
2,5 ΓΡ. ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
4 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ ΨΙΛΟ
23 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
180 ML ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ:
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ (ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
300 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
150 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
BLUEBERRIES
ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ
ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Διαλύουμε σε ένα μπολ με χλιαρό νερό τη μαγιά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το μέλι. Ρίχνουμε αλάτι στο αλεύρι, το προσθέτουμε στη μαγιά και ανακατεύουμε, με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία ζύμη.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε στον πάγκο τη ζύμη, την βάζουμε σε ένα μπολ αλειμμένο με ελαιόλαδο και την αφήνουμε για 1 ώρα, σκεπασμένη, να φουσκώσει λίγο και να αφρατέψει.
Αφού φουσκώσει, πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, μεγέθους 50 γραμμαρίων, τα βάζουμε σε ένα ταψί σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Για τη βάση της πίτσας:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με ψιλό σιμιγδάλι το ξύλινο φτυάρι. Ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης με το χέρι σε μικρά στρογγυλά κομμάτια και βάζουμε 4 κουταλάκια από το μείγμα με το τυρί κρέμα σε κάθε μικρή πίτσα. Μοιράζουμε στις μικρές πίτσες τα blueberries, το φιλέ αμυγδάλου και τα σπασμένα καβουρδισμένα φουντούκια. Μετράμε με το ειδικό θερμόμετρο τη θερμοκρασία επιφάνειας της μαντεμένιας πλάκας και όταν φτάσει στους 300-320 βαθμούς, ψήνουμε τις μικρές πίτσες για 4 λεπτά.
Αφού ψηθούν προσθέτουμε στις μικρές πίτσες μαρμελάδα βατόμουρο ή γλυκά του κουταλιού, τις κόβουμε σε κομμάτια με το ειδικό εργαλείο κοπής και σερβίρουμε.