ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΙΤΑΡΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΚΡΕΜΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ & ΠΑΣΤΟ ΛΕΜΟΝΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Κιόρογλου
YΛΙΚΑ
  • 200 γρ. σιτάρι 
  • 1 ματσ. μαϊντανό 
  • 10 γρ. άνηθο 
  • 10 γρ. δυόσμο 
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • 40 γρ. Arla τυρί κρέμα με μυρωδικά & μπαχαρικά
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου 
  • ¼ κ.γ. σιταρόχορτο
  • 10 φύλλα σπανάκι baby 
  • 10 γρ. σχοινόπρασο 
  • 1 λεμόνι 
  • Ελαιόλαδο
  • 50 γρ. χοντρό αλάτι
  • Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το σιτάρι σε ένα μπολ με νερό από το προηγούμενο βράδυ. 
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και το αρωματίζουμε με το σκόρδο. Προσθέτουμε το μουλιασμένο σιτάρι και το σωτάρουμε για δύο λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι. Αφού πάρει μία βράση, βάζουμε το τυρί κρέμα με αρωματικά & μπαχαρικά και το αφήνουμε, μέχρι να δέσει. 
Ξεφυλλίζουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο. Βράζουμε σε νερό τα φύλλα μαϊντανού, για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα χτυπάμε στο μούλτι με λίγο από το νερό τους, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την κρέμα μαϊντανού στο βρασμένο σιτάρι και ανακατεύουμε.
Για το παστό λεμόνι:
Πλένουμε ένα λεμόνι, το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και του αφαιρούμε τη φλούδα. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε τη φλούδα με χοντρό αλάτι και την αφήνουμε να μαριναριστεί, για 15 – 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της φλούδας. 
Σερβίρουμε το σιτάρι ρίχνουμε από πάνω το σχοινοπρασο, τον άνηθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε το σπανάκι, το σιταρόχορτο, την φλούδα παστού λεμονιού και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.