ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Καρολίνα Δωρίτη
Ημερομηνία Προβολής: 11/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για το σεβίτσε:
- 500 γρ. γαύρο φρέσκο
- Χυμό από 2 μοσχολέμονα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μηλόξυδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. κίτρινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 2 κ.σ. μαϊντανός
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. καγιέν
Για τη σαλάτα:
- 200 γρ. ντοματίνια
- 1 αγγουράκι
- 1 κρεμμύδι
- ½ αβοκάντο
- ½ φλ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- ½ κ.σ. κάπαρη
- 2 κ.σ. χυμό μοσχολέμονου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
Για τα λαζάνια:
- 4 φύλλα από λαζάνια
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σεβίτσε καθαρίζουμε το γαύρο, του αφαιρούμε τα φιλέτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φετούλες και τις προσθέτουμε στο μπολ με το γαύρο.
Στη συνέχεια κόβουμε μια κόκκινη πιπερίτσα τσίλι πολύ ψιλοκομμένη. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και τα σπόρια μέσα που είναι πολύ καυτερά αλλά μαρινάρουν καλύτερα το ψάρι.
Βάζουμε και την πιπερίτσα τσίλι στο δοχείο με το γαύρο, προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά, μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο πολύ ψιλοκομμένο και το αβοκάντο σε κυβάκκια και την κάπαρη και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το χυμό ενός λεμονιού και δύο μοσχολέμονων, προσθέτουμε το μηλόξιδο, αλάτι και λίγο καγιέν, χτυπάμε καλά να ανακατευτούν οι χυμοί και περιχύνουμε με το μείγμα τον γαύρο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία με δύο ώρες ώρα να μαριναριστεί.
Προτιμάμε ένα επίπεδο σκεύος για να είναι παντού ομοιόμορφα τα υλικά.
Για τη συνοδευτική σαλάτα κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε την κάπαρη και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αγγούρι και το αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια και ψιλοκομμένο κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με χυμό από ένα λάιμ και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού τα υλικά.
Για τη δεύτερη σαλάτα βράζουμε τα λαζάνια σε άφθονο αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, ώσπου να μαλακώσουν λίγο αλλά όχι τελείως.
Τα στραγγίζουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταινουμε ελαιόλαδο (αν θέλουμε ρίχνουμε και φρέσκια ρίγανη για να αρωματιστεί το λάδι) και προσθέτουμε τις λωρίδες από τα βρασμένα λαζάνια μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να βγάλουν το πολύ λάδι.
Σε βαθύ πιάτο σερβίρουμε τη σαλάτα με τα ντοματίνια και το αβοκάντο.
Από πάνω τοποθετούμε τον μαριναρισμένο γαύρο δίνοντας ύψος στη σαλάτα μας και γύρω γύρω τοποθετούμε τις τηγανισμένες λωρίδες από λαζάνια.