ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη chef Ντίνα Χαρίση

Ημερομηνία Προβολής: 24/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

YΛΙΚΑ

 

  • 4 κολοκύθια μεγάλα
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλ. κιμά χοιρινό
  • ½ φλ. ρύζι καρολίνα
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 αβγά
  • Μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse
  • 3 κ.σ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 2 λεμόνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών Knorr

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την κορυφή από τα κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε αφήνοντας όμως αρκετή ψίχα στα τοιχώματα του εσωτερικού τους.

Ξεφλουδίζουμε μια από τις κορυφές και την κόβουμε σε χοντρές φέτες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι για τα κολοκυθάκια.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε στη μαργαρίνη.

Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε να πάρει χρώμα, πατώντας τον με μια κουτάλα για να μην έχει καθόλου κομμάτια.

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τον μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει το κονκασσέ και ανακατεύουμε.

Ξεπλένουμε το ρύζι σε κρύο νερό να φύγει η κόλλα του, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό στο τηγάνι και ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας να πάει παντού και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι τριμμένο και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, κρατάμε τους κρόκους για το αβγολέμονο, και αφού κρυώσει λίγο το μείγμα (η ρίξουμε λίγο νερό να πέσει η θερμοκρασία και να μην ψηθεί το αβγό), προσθέτουμε τα ασπράδια στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Γεμίζουμε με κουτάλι τα κολοκυθάκια μέχρι πάνω και τους βάζουμε το καπάκι που κρατήσαμε από την κομμένη κορυφή τους.

Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και συμπληρώνουμε νερό για να καλύψει τα κολοκύθια και 3-4 κουταλιές μαργαρίνη και αφήνουμε να βράσουν τρία τέταρτα.

Για το αβγολέμονο προσθέτουμε δυο κουταλιές νερό στους δύο κρόκους που κρατήσαμε, προσθέτουμε κορν φλάουρ και το χυμό των 2 λεμονιών. Χτυπώντας συνέχεια τα αβγά, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ζουμί από την κατσαρόλα στα αβγά για να πάρουν θερμοκρασία, και μετά αδειάζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακινώντας την κατσαρόλα κυκλικά για να πάει παντού.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση ο ζωμός με το αβγολέμονο ίσα ίσα να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα κολοκύθια σε πιάτο, τα κόβουμε κατά μήκος σε κομμάτια, περιχύνουμε με το αβγολέμονο για να πάει παντού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.