ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ημερομηνία προβολής 14/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
- 1 μαρούλι
- 2 φέτες ρολό κοτόπουλο ψημένο
- 50 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- 1 σκελ. σκόρδο
- Αλάτι – πιπέρι
Για τη σος:
- ½ φλ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon Maille Originale
- 5 φιλετάκια αντσούγιας
- ½ κ.γ. Worcestershire sauce
- ¾ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η σαλάτα αυτή είναι μια
ωραία συνταγή για να αξιοποιήσουμε το κοτόπουλο ρολό που περίσσεψε. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και έπειτα σε μπουκιές.
Ετοιμάζουμε τα σπιτικά κρουτόν κόβοντας το ψωμί
του τοστ σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, τα ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι και
πασπαλίζουμε με 1 σκελ. σκόρδο λιωμένη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Φτιάχνουμε τη σος, βάζοντας στο μούλτι την αντζούγια,
το χυμό λεμονιού, Worcestershire sauce ή σόγια σος, σκόρδο, μουστάρδα και τα χτυπάμε
καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το τριμμένο τυρί και χτυπάμε για να φτιάξουμε μια
πηχτή σος.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι χοντροκομμένο. Ανακατεύουμε
με λίγες κουταλιές από τη σος. Σερβίρουμε τη σαλάτα μας βάζοντας το μαρούλι, από
πάνω το κοτόπουλο, τα κρουτόν και φλοίδες τυρί τριμμένο.