ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον μάγειρα Γιώργο Δεβετζή

Ημερομηνία προβολής 28/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. ψητή γαλοπούλα Fouantré με μέλι & λιγότερο αλάτι Ifantis
  • 1 μαρούλι 
  • 1 μαραθόριζα
  • 1 πορτοκάλι
  • 120 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι – πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το μαρούλι, το κόβουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια κόβουμε την μαραθόριζα σε λεπτές φέτες μαζί με τα φυλλαράκια που έχει στις κορυφές και τα ρίχνουμε στο μπολ. Φιλετάρουμε το πορτοκάλι και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Κόβουμε την γαλοπούλα σε κυβάκια και την προσθέτουμε. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το χυμό λεμονιού μαζί με το μέλι, αλάτι – πιπέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σος που φτιάξαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.