ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Nόη Ιωαννίδου
Ημέρα προβολής 28/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
Για τη σαλάτα:
- 200 γρ. κινόα
- 300 γρ. αντίδι
- 1 ματσ. ρόκα
- 1 καρότο
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 1 αβοκάντο
- 10 ντοματίνια
- ¼ ματσ. άνηθο
- Αλάτι
Για τη βινεγκρέτ:
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitriou
- 30 ml ξίδι
- 90 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε καλά το κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό. Το βάζουμε να βράσει με το ζωμό σε χαμηλή φωτιά. Όταν πιει τα υγρά είναι έτοιμο. Το αδειάζουμε σε μία πιατέλα για να κρυώσει πιο εύκολα.
Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ βάζοντας το μέλι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και βάζουμε σε ένα μπολ το αντίδι και τη ρόκα. Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αβοκάντο κομμένο σε κύβους και τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα. Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και την βρασμένη κινόα.
Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.