ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ, ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ & ΦΕΤΑ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό  

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ, ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ & ΦΕΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

150 ΓΡ. ΚΙΝΟΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ

1 ΜΙΚΡΟ ΦΙΝΟΚΙΟ

1 ΚΛΩΝ. ΣΕΛΕΡΙ

6 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟ

 

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:

2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ SQUEEZE ΜΕ ΜΕΛΙ ΚALAMATA PAPDIMITRIOU

3 Κ.Σ. ΞΙΔΙ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

6-8 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1/2 Κ.Γ. ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΥΜΙΝΟΥ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

10 ΦΕΤΕΣ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ FERRANO IFANTIS

150 ΓΡ. ΦΕΤΑ

50 ΓΡ. ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ

ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Για το dressing:

Βάζουμε σε ένα μπολ το ξίδι από κόκκινο κρασί, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα με μέλι, το κύμινο και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

 

Για τη σαλάτα

Βράζουμε την κινόα σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει.

Τη σουρώνουμε, την κρυώνουμε με μπόλικο νερό και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φινόκιο, τα φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με λίγο dressing, ρίχνουμε τα στραγάλια, τη φέτα θρυμματισμένη, περιχύνουμε με λίγο ακόμα dressing και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε τις φέτες σαλάμι αέρος και στολίζουμε με δυόσμο.