ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
1 ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ Ή ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
400 ΓΡ. ΡΑΒΕΝΤΙ
200 ΓΡ. ΣΜΕΟΥΡΑ
200 ΓΡ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ ΥΓΡΗ
2 Κ.Σ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE:
120 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
60 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
50 ΓΡ. ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ
100 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
80 ΓΡ. ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
1 Κ.Γ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΡΟΦΗΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ARLA COCIO
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ραβέντι σε κομμάτια, την υγρή βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε τα σμέουρα, το κορν φλάουρ, την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Για το crumble:
Βάζουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη, το φιλέ αμυγδάλου, την κανέλλα, τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
Απλώνουμε το φύλλο ζύμης σε μια ταρτιέρα, ώστε να καλυφθεί η βάση και τα πλαϊνά.
Στη συνέχεια τρυπάμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι, για να μη φουσκώσει και να ψηθεί ομοιόμορφα. Προσθέτουμε τη γέμιση και ρίχνουμε από πάνω το crumble, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-175, βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και την σερβίρουμε με σοκολατούχο ρόφημα γάλακτος και παγωτό βανίλια.