ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΚΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

–>

Από τη Γεωργία Κωφινά

Ημερομηνία Προβολής: 13/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 4-5 άτομα

  • 1 ½ φλιτζάνι φακές
  • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • ¼ ματσ. φρέσκο κόλιανδρο
  • ¼ κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
  • ½  κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 σφην. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις φακές με 1 φύλλο δάφνης και αν θέλουμε φλούδα πορτοκαλιού μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν τελείως.

Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στις φακές.

Προσθέτουμε επίσης τη σκελίδα σκόρδου λιωμένη, τον κόλιανδρο τριμμένο, το κύμινο σε σκόνη, ψιλοκομμένο τον φρέσκο κόλιανδρο και τον μαϊντανό. (Αν δεν μας αρέσει ο κόλιανδρος μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με διπλάσια ποσότητα μαϊντανού).

Κόβουμε τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στις φακές.

Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό λεμονιού και την αδειάζουμε στις φακές.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε μέτριο μπολ και προσθέτετε στο τέλος τις φακές.

Δοκιμάζουμε για να ρυθμίσουμε το αλάτι, το λεμόνι και τα μπαχαρικά στη γεύση που επιθυμούμε και σερβίρουμε τη φακοσαλάτα πάνω σε φύλλα μαρουλιού.