ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Λυγερή Γαΐτη
Hμέρα προβολής 25/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φακές
- 2 πορτοκάλια
- 4 κ.σ. κάππαρη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1/3 ματσ. μαϊντανό ή δυόσμο
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη σος:
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitriou
- 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φακές σε κρύο νερό, για 15-20 λεπτά. Αφού βράσουν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Παράλληλα καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Βάζουμε την κάππαρη, τις βρασμένες φακές, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Για το ντρέσινγκ:
Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τη μουστάρδα.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα φακές και πασπαλίζουμε με πιπέρι.