ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Θάνο Βλαχόπουλο
Ημερομηνία Προβολής: 03/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. φακές καφέ ψιλές
- 250 γρ. φακές πορτοκαλί
- 2 ώριμες ντομάτες κομμένες καρέ
- ½ ματσάκι δυόσμο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- Λαχανικά τουρσί
- Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε και των δύο ειδών φακές μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε και λίγο. Θέλουμε να είναι σπυρωτές καθώς θα τις χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτα. Τις στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε ελαφρώς.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τις φακές, τα ανάμικτα λαχανικά τουρσί, τις ντομάτες, το δυόσμο, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τη ρίγανη και την πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτές ροδέλες.