ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Ημερομηνία προβολής 14/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 5 – 6 άτομα)

  • 1 ρολό κοτόπουλο γεμιστό Ifantis 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon Maille Originale
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • ½ κ.γ. ρίγανη φρέσκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

Για τα λαχανικά:

  • 3 πατάτες 
  • 2 γλυκοπατάτες 
  • 2 μεγάλα καρότα 
  • 2 κρεμμύδια 
  • 2 σκελ. σκόρδο 
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon Maille Originale
  • 1 κ.γ. ματζουράνα
  • ½ ποτ. κρασί λευκό
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες σε χοντρούς κύβους, τα καρότα σε χοντρές ροδέλες, τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ μαζί με αλάτι – πιπέρι, μουστάρδα, ξύσμα και χυμό λεμονιού, ματζουράνα ή φρέσκο θυμάρι και ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε μια σκελίδα σκόρδου λιωμένη με τη μουστάρδα, τη φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι και το ελαιόλαδο. Βάζουμε το ρολό στο κέντρο ένος ταψιού και με αυτό το μείγμα το αλείφουμε γύρω γύρω.
Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα λαχανικά γύρω από το ρολό. Περιχύνουμε με το λευκό κρασί και το ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι, αν χρησιμοποιήσουμε γάστρα. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 75 λεπτά σκεπασμένο, έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το ρολό μας και να ψηθούν καλά τα λαχανικά.