ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 10/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
- 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 φέτες μπέικον καπνιστό Ifantis
- 250 ml κόκκινο κρασί
- 100 γρ. πράσο
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Θωρακίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, τις ψήνουμε και τις γυρίζουμε συχνά.
Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε για 1 λεπτό το ψιλοκομμένο μπέικον. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βάζουμε μέσα στη σάλτσα τις μπριζόλες με το ζουμί τους, τις ζεσταίνουμε και σερβίρουμε.