ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Νίκο Μπούκη
Ημερομηνία προβολής 21/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 2 αραβικές πίτες (μεγάλες)
- 2 λουκάνικα
- 1 πιπεριά
- 2 κ.σ. μαγιονέζα Ηellmann’s Real
- 100 γρ. φέτα
- ½ κ.γ. ντοματοπελτέ Pummaro
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. ξύδι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Aλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση. Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε τις αραβικές πίτες για 1 λεπτό περίπου ώστε να μαλακώσουν και τις βγάζουμε. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε τις πιπεριές. Μόλις αρπάξουν λίγο τα λουκάνικα τα βάζουμε κατευθείαν στην αραβική πίτα. Τις πιπεριές τις αφήνουμε να μαραθούν λίγο παραπάνω και τις προσθέτουμε πάνω στο λουκάνικο.
Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ντοματοπελτέ, τη ρίγανη και 1 κ.γ. ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Στη σάλτσα αυτή μπορούμε να προσθέσουμε και φρέσκο βασιλικό ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε 1 – 2 κ.σ. από τη σάλτσα μας πάνω στο λουκάνικο και τυλίγουμε την πίτα μας ρολό ή τη σερβίρουμε ανοιχτή.
Μπορούμε μετά το τύλιγμα να την περάσουμε με δυο καλαμάκια και να την κόψουμε στην μέση, για μεγαλύτερη ευκολία αν πρόκειται να σερβίρουμε σε πιάτο. Διαφορετικά τυλίγουμε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και το παίρνουμε πακέτο.