ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Κωστή Καμπά
Ημέρα προβολής 12/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 4 μελιτζάνες
- 1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι
- 200 γρ. κεφαλοτύρι
- 250 γρ. ρύζι καρολίνα (ή αρμπόριο)
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 1 φλ. κρασί
- Αλάτι- πιπέρι
Για τα ντοματίνια:
- 250 γρ. ντοματίνια
- 2 σκελ. σκόρδο
- ¼ κ.γ. ζάχαρη
- 200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 10 κλων. φρέσκο θυμάρι
Για το σερβίρισμα:
- 100 γρ. ρόκα
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο από τα ντοματίνια
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις μελιτζάνες:
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κάθετα και τις χαράζουμε.
Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο, για 30 λεπτά, στους 200 βαθμούς.
Όταν ψηθούν, βγάζουμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Για τα ντοματίνια:
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ζάχαρη, θυμάρι, σκόρδο, αλάτι και τα ψήνουμε στο φούρνο, για 6-8 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Για το ριζότο:
Σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το ρύζι.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας, το νερό και την ψίχα από τις μελιτζάνες.
Έπειτα βάζουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο, το τυρί, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα ψημένα ντοματίνια και το τυρί.
Για τη ρόκα:
Βάζουμε στη ρόκα, την κρέμα βαλσαμικού, το ελαιόλαδο από τα ψημένα νοματίνια, αλάτι και ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε το ριζότο με τη ρόκα.