ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ντενίζ Ελευθερίου
ΥΛΙΚΑ
Για πυρέξ 45×50 εκ.
  • 300 γρ. ρεβίθια 
  • 250 γρ. γαλοπούλα βραστή Ferrano Ifantis
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά κίτρινη 
  • 1 πιπεριά πράσινη 
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού κλασική Kalamata Papadimitriou 
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 1φλ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κλων. θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για την κρέμα τυριού:
  • 100 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά & μπαχαρικά
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη σος:
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού κλασική Kalamata Papadimitriou 
  • Χυμό από ½ λεμόνι 
  • Χυμό από ½ πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε και ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια. Στη συνέχεια τα βράζουμε με νερό, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 45 λεπτά και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 
Αλείφουμε με κρέμα βαλσαμικού τη φέτα βραστής γαλοπούλας. Έπειτα την περνάμε από το σχαροτήγανο, σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές και την κόβουμε σε κυβάκια.
Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές σε κομμάτια. 
Βάζουμε σε ένα μπολ τα βρασμένα ρεβίθια, προσθέτουμε την βραστή γαλοπούλα, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και τα χωρίζουμε σε δύο μέρη. Στη μέση βάζουμε τις πιπεριές κατά χρώμα. Προσθέτουμε το ζουμί από τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι και την γλυκιά πάπρικα. Περιχύνουμε με τον χυμό λάιμ και το ελαιόλαδο. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να κάνουν κρούστα τα ρεβίθια. 
Για την κρέμα τυριού:
Βάζουμε στο μούλτι το τυρί κρέμα με μυρωδικά και μπαχαρικά, το ανθότυρο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 
Για τη σος:
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βαλσαμικού, τον χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν σος.
Για το σερβίρισμα:
Βάζουμε σε μια πιατέλα λίγη από την κρέμα τυριού. Προσθέτουμε γύρω από την κρέμα τυριού τις ψημένες πολύχρωμες πιπεριές. Έπειτα βάζουμε γύρω από τις πιπεριές τα ψημένα ρεβίθια και γαρνίρουμε με θυμάρι. 
Περιχύνουμε με τη σος της κρέμας βαλσαμικού και πασπαλίζουμε με πιπέρι.