ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 25/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 9 μεγάλες ντομάτες
- 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους, σπασμένο
- 50 γρ. βούτυρο Lurpak
- 2 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
- 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. μυρώνια
- 100 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
- 100 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- 100 γρ. τυρί Arla mozzarella
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Κόβουμε τις ντομάτες, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα μυρώνια, τον μαιντανό και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε αλάτι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15-18 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ, το τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας, το regato, τη mozzarella και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τις ψημένες ντομάτες από το φούρνο και απλώνουμε από πάνω τα τυριά σε όλη την επιφάνεια.
Τις ξαναψήνουμε στους 180 βαθμούς, για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να πάρουν χρώμα τα τυριά.
Σερβίρουμε τις ψητές ντομάτες με τα τυριά και τα μυρωδικά και πασπαλίζουμε με πιπέρι.