ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Χριστίνα Κάκκου
Ημέρα προβολής 18/11/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ρεβίθια
- 1 ζωμό λαχανικών Κnorr Σπιτικός
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 καρότο
- Σταφίδες ξανθές
- Κουκουνάρι
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλ. χυμό λεμονιού
- Ταχίνι
- Κύμινο
- Ροζ πιπέρι
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε κρύο νερό ρίχνοντας λίγη ζάχαρη για να μαλακώσουν. Τα βράζουμε προσέχοντας να μην παραβράσουν και διαλυθούν και τα σουρώνουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά και το καρότο, σε πολύ μικρά κυβάκια. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, καβουρντίζουμε το κουκουνάρι και τα αναμειγνύουμε στα κομμένα λαχανικά.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού και του λεμονιού μαζί με το ταχίνι μέχρι να γίνουν μία σος. Βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του προσθέτουμε επιπλέον.
Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με τα λαχανικά και τη σος. Προσθέτουμε κύμινο, σταφίδες, ροζ πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.