ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/05/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ NUGGETS, ΡΟΚΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΚΑΡΟΤΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
16 NUGGETS ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ IFANTIS
400 ΓΡ. ΡΕΒIΘΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
1 ICEBERG
10 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
2 ΚΑΡΟΤΑ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
2 ΚΛΩΝ. ΣΕΛΕΡΙ
150 ΓΡ. ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ
3 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
2 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ
100 ML ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΞΙΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ
200 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
Για τα ρεβίθια σαλάτα με nuggets
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί τα nuggets και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε σε μπολ το iceberg, τα βρασμένα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τριμμένο καρότο.
Για τη σος χτυπάμε στο μούλτι το γιαούρτι, την απαλή μουστάρδα, το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι με μέλι, το ελαιόλαδο τον χυμό λεμονιού και τον χυμό λάιμ.
Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα ανακατεύουμε, και μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τις ψημένες κοτομπουκιές, τη ρόκα, τον άνηθο και σερβίρουμε.