ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
800 ΓΡ. ΡΕΒΙΘΙΑ
600 ΓΡ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
4-5 ΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
60 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
170 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Mουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό, από το προηγούμενο βράδυ.
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε μία πήλινη γάστρα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, τον κρόκο Κοζάνης, το νερό, να καλύπτει τα ρεβίθια και λίγο πιο πάνω. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και καλύπτουμε τη γάστρα με το καπάκι. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2-2,5 ώρες.
Όταν η ρεβιθάδα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, ανακατεύουμε, μέχρι να χυλώσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε τη ρεβιθάδα με φρέσκο τυρί κρέμα και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.