ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ BROWNIE:
120 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
230 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
350 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 1/2 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
4 ΑΒΓΑ
1 Κ.Γ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
1 Κ.Σ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ:
270 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
80 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 Κ.Γ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το brownie:
Λιώνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη σοκολάτα με το βούτυρο και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, την υγρή βανίλια, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα της ζύμης σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, 25-30 λεπτά.
Για την επικάλυψη κρέμας τυριού:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την υγρή βανίλια, μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο και να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη, το φρέσκο τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε την κρέμα τυριού στο brownie και σερβίρουμε.