ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΓΙΑΡ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΤΜΟΥ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Από τον Chef Γιώργο Μαύρο

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΓΙΑΡ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΤΜΟΥ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 ΦΕΤΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙ FOUANTRE IFANTIS
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ:
1 ΜΠΡΟΚΟΛΟ
4 ΚΑΡΟΤΑ
1 ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
1 ΡΕΒΑ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
80 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
5 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα.
Φιλετάρουμε το στήθος κοτόπουλου και το κάνουμε παγιάρ. Το χτυπάμε με τον μπάτη μέσα σε σακούλα ή σε μια διάφανη μεμβράνη, μέχρι να γίνει λεπτό το φιλέτο.
Στη συνέχεια ψήνουμε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο, σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Έπειτα τυλίγουμε τις φέτες γαλοπούλας με μέλι με το φιλέτο κοτόπουλου.

Για τη βινεγκρέτ:
Χτυπάμε στο μούλτι το χυμό λεμόνι, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη γαλοπούλα, προσθέτουμε τα βραστά λαχανικά και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.