ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την ηθοποιό Μαρία Κωνσταντάκη


ΥΛΙΚΑ

Ημερομηνία Προβολής: 01/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

 

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 10 ντοματίνια
  • 8 ελιές καλαμών
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. σάλτσα sweet chilli
  • 4 κ.γ. σάλτσα πέστο μελιτζάνας ή βασιλικού
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε τη μελιτζάνα σε μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα sweet chilli, το μέλι και αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί η μελιτζάνα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα αντικολλητικό ταψί, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και ψήνουμε στους 180 για 10 λεπτά. Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα μαρινάρουμε σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και προσθέτουμε τα ντοματίνια και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και το αφήνουμε να κάψει καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο χωρίς καθόλου λάδι προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά) και να ψηθεί καλά και εσωτερικά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε πιάτο και το αλείφουμε με το πέστο μελιτζάνας. Συνοδεύουμε με τις ψημμένες μελιτζάνες, τα ντοματίνια και μερικές ελιές και σερβίρουμε.