ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/05/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Χρήστο Τριαντάφυλλο

Ημερομηνία προβολής 31/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής 


ΥΛΙΚΑ
Για τα πτι φουρ:
• 1 πακέτο Ζύμη Κουρού ΚΑΝΑΚΙ
• 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
• 1 αβγό για επάλειψη
• 1 πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε σωστά την ζύμη κουρού, βγάζοντας την από την κατάψυξη και διατηρώντας την από βραδίς στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα την βγάζουμε από το ψυγείο και όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου την χρησιμοποιούμε. Ξεδιπλώνουμε ένα φύλλο και το βάζουμε σε ένα ταψι με το χαρτάκι του από κάτω. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια του με ένα πηρούνι. Σπάμε ένα αβγό σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε λίγο αλάτι, για να σπάσουν οι ίνες του αβγού και να απλωθεί καλύτερα πάνω στο φύλλο.Το αλείφουμε στο φύλλο και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη.
Κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο του πακέτου. Στην συνέχεια γυρνάμε τα φύλλα από την άλλη πλευρά και απλώνουμε μία λεπτή στρώση μαρμελάδας. Διπλώνουμε το κάθε φύλλο στη μέση και το βάζουμε στην κατάψυξη για να σταθεί, περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες. Φτιάχνουμε φιογκάκια ή στριφογυριστά πτι φουρ. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 25 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, για να μην παραψηθούν και να γίνουν αφράτα.