ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Aγγελική Χαριτέλη
Hμέρα προβολής 4/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 120 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
- 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 6 δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 3 βερίκοκα αποξηραμένα
- 50 γρ. αμύγδαλα ωμά, ανάλατα
- 2 κ.σ. μπράντυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μπλέντερ, για δύο λεπτά, το ταχίνι, το μέλι, το μπράντυ και την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη σφιχτή κρέμα σαντιγί. Τρίβουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα. Ρίχνουμε στο μείγμα με το ταχίνι τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα και τα τριμμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κρέμα σαντιγί. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Μοιράζουμε σε μπολάκια τη μους ή τη βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα. Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένα αμύγδαλα και ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα.